HONDENGEDRAGSTHERAPIE, EN DAN?

Het is niet prettig als je hond je spullen vernielt, uitvalt op straat of je de weg over sleurt omdat hij een kat achternazit. Wil je hierin verandering brengen? Kies dan voor hondengedragstherapie bij de Praktijk voor Hondengedrag. We gaan dan op zoek naar de oorzaak van het probleemgedrag en ik breng in kaart wat er nodig is om het gedrag van jouw hond te veranderen.

HET EERSTE CONSULT

Telefonisch of via de mail plannen we een afspraak voor de intake gedragstherapie. Het consult zal op locatie van Praktijk voor Hondengedrag plaatsvinden in Soest of bij jullie thuis (in overleg). Ik stel tijdens het gesprek veel vragen over het gedrag van de hond en ik zal hem uitvoerig observeren. Het is belangrijk dat ik tijdens de intake een zo goed mogelijk beeld krijg van het probleem, zodat we de oorzaak ervan kunnen achterhalen.

EEN PLAN VAN AANPAK

Binnen enkele dagen na het consult ontvangen hondeneigenaren een korte mail met daarin mijn advies en een plan van aanpak. Dit plan is uitgewerkt in verschillende stappen, die ik mondeling zal bespreken tijdens het eerste consult. Op basis van het plan van aanpak maken we in overleg afspraken voor de vervolglessen van de hondengedragstherapie.
Een intake duurt ongeveer 1,5 uur en tijdens het traject van de hondengedragstherapie sta ik altijd klaar voor advies per mail of telefoon. Hoeveel lessen je volgt bepaal je zelf, geen enkele verplichting.

Werkwijze hondengedragstherapie

Hondengedragstherapie is niet altijd gemakkelijk en vraagt vaak veel inzet en doorzettingsvermogen van jou als eigenaar.

MEDISCHE OORZAKEN UITSLUITEN

Ben je doorverwezen door de dierenarts? Dan is het verstandig om ook het medisch dossier naar mij te laten doorsturen. Het kan informatie bevatten die belangrijk is bij het geven van een advies en het opstellen van een behandelplan. Een bepaald ziektebeeld of medicatiegebruik kan het hondengedrag beïnvloeden. Soms blijkt na het eerste consult dat het nodig is om hond en eigenaar door te verwijzen naar een dierenarts of fysiotherapeut voor nader onderzoek om een medische oorzaak voor het probleemgedrag uit te sluiten.

VERANDERING KOST TIJD EN ENERGIE

Voor de meeste gedragsproblemen bestaat geen kant en klare oplossing. Realiseer je dat hondengedragstherapie een eerste stap is. Je moet zelf veel tijd en energie investeren om het gedrag van je hond om te buigen of te voorkomen. Dit is niet altijd gemakkelijk en vraagt inzet en doorzettingsvermogen van jou als eigenaar. Maar het is de investering meer dan waard.

Twijfel je nog of hondengedragstherapie zinvol is voor jouw hond? Bekijk dan ook eens de pagina wanneer gedragstherapie en neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Ik ben werkzaam in de regio Utrecht.

TELEFONISCH CONSULT

Voor sommige problemen is het mogelijk om een eerste advies te krijgen door middel van een telefonisch consult. Mail mij met een korte situatieschets om te kijken of een telefonisch consult voor jou tot de mogelijkheden behoort.