Pubercursus bij de Praktijk voor Hondengedrag

De puberteit is een uitdagende periode. Dit geldt niet alleen voor mensen… zeker ook voor honden! Vanaf een leeftijd van 6 maanden kan het gedrag van je hond omslaan. Alle lessen uit de puppycursus lijken vergeten. Je hond is plots Oost-Indisch doof en gaat zijn eigen gang. Wat kun je  dan doen? Bij de Praktijk voor Hondengedrag staan we je bij met raad en daad.

Gedrag in de puberteit

De puberteit van een hond kan een frustrerende periode zijn, waarin het moeilijk is om begripvol te blijven. Ondanks een goede opvoeding kan je viervoeter opeens het vreemdste gedrag vertonen. Najagen, grommen, blaffen, slopen of aan de lijn trekken. Hoe erg je ook met je handen in het haar zit, juist nu is het belangrijk om je hond goed te begeleiden! Bij de Praktijk voor Hondengedrag in Utrecht kun je terecht voor hulp, training en advies voor je hond in de puberteit.

Begeleiding bij honden in de puberteit

Kynologisch gedragstherapeut Kim Noordermeer geeft je tijdens een 1-op-1 begeleiding uitleg over wat de puberteit met je hond doet, waarom hij slecht luistert en wat er allemaal in zijn lijf gebeurt. Je leert hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen en gewenst gedrag aanleert. En natuurlijk krijg je antwoord op vragen die veel hondenbezitters hebben. Welke oefeningen zijn bijvoorbeeld belangrijk voor je hond en hoe breng je die over?

Weer dichterbij elkaar

Dus heb je een puppycursus gevolgd en ben je daarna afgehaakt? Of volg je op dit moment een cursus, maar kun je wel wat extra hulp gebruiken? Als jij je hond wilt helpen en beter wilt begrijpen, is de Praktijk voor Hondengedrag jouw plek. Als kynologisch gedragstherapeut brengt Kim jou en je hond weer dichterbij elkaar. .

Jouw puberende hond begeleiden

De eerste les van deze training is altijd bij jullie thuis. Het is belangrijk om de hond in zijn thuissituatie te zien. Voor eventuele vervolglessen kunnen we in een woonwijk of losloopgebied afspreken of juist op de locatie waar eventueel probleemgedrag plaatsvindt. Is jouw hond in de puberteit en wil je hem goed begeleiden? Een individuele les duurt ongeveer een uur en tussen de lessen door sta ik altijd klaar voor advies per mail of telefoon. Hoeveel lessen je volgt bepaal je zelf, geen enkele verplichting.
Bekijk onze tarieven of neem contact op voor meer informatie.

Hondengedragstherapeut Utrecht

Help, mijn hond is in de puberteit!

Heb je interesse in onze unieke pubercursus? Bekijk de tarieven voor deze pubercursus of neem gerust contact op voor meer informatie.